Tratament boli structurale

Specialiştii Regiocard vă oferă rezolvarea, prin metode minim invazive a anevrismelor de aortă abdominală.

Ce sunt bolile structurale cardiovasculare?

Bolile structurale cardiovasculare sunt o categorie de boli cardiovasculare care includ: bolile valvelor cardiace, bolile congenitale ale inimii şi vaselor, anevrismele de aortă toracică şi abdominală.

Până în urmă cu 10 ani aceste boli erau apanajul exclusiv al chirurgiei cardiovasculare. Totuşi pogresele tehnologice remarcabile, inventivitatea şi eficienţa aplicării practice a metodelor minim invazive au schimbat această paradigmă.

În acest moment tot mai multe boli structurale cardiovasculare se rezolvă eficient şi definitiv prin metode minim invazive. Specialiştii Regiocard vă oferă rezolvarea, prin metode minim invazive a anevrismelor de aortă abdominală.

Cauze și simptome

Apariția bolilor structurale este determinată de anumiți factori de risc, cei mai importanți fiind:

  • Vârsta
  • Hipertensiunea arterială
  • Sedentarismul
  • Diabetul
  • Fumatul
  • Genetica
  • Consumul de alcool

Bolile valvelor cardiace

Înaintarea în vârstă afectează în special valvele cardiace. Cu timpul, acestea pot deveni rigide, fiind însoțite de o calcificare a lor. Acest lucru afectează fluxul și circulația normală a sângelui, ajungând până la punerea în pericol a vieții pacientului. În unele cazuri singura opțiune este reprezentată de înlocuirea valvelor cardiace, una dintre cele mai complexe și moderne proceduri. Tehnica este cunoscută și sub numele de TAVI, iar tipul de valve folosit a fost permanent îmbunătățit, ajungând în prezent la folosirea de proteze mecanice sau biologice. Opțiunea variază în funcție de condiția fiecărui pacient, dar noile tehnologii permit realizarea acestei proceduri și pentru pacienții mai sensibili sau mai în vârstă.

Bolile congenitale ale inimii și vaselor

O altă diviziune a bolilor structurale vizează bolile congenitale ale inimii și vaselor de sânge. Diagnosticarea lor este esențială deoarece ele apar mai ales in utero dar uneori sunt identificate abia în copilărie sau chiar la maturitate. Metodele chirurgicale permit tratarea acestei condiții și redobândirea unei funcții normale a inimii. Printre condițiile de acest gen se numără cardiopatia congenitală obstructivă, aritmiile, tahicardia sinusalp, bradicardia sinusală sau flutterul auricular.

Anevrismul de aortă

Aorta este unul dintre cele mai importante artere ale corpului omenesc. Rolul ei este de a asigura transportul cu oxigen către organism. Anevrismul de aortă este una dintre cele mai importante afecțiuni care necesită o diagnosticare corectă și un tratament optim.

 

Descoperă tipurile de Tratament boli structurale